Wonen

Thuiskomen in het veelzijdige Kabeldistrict.

Wonen op jouw manier

Kom thuis in Kabeldistrict. Een nieuwe Delftse stadswijk met industrieel karakter. In Kabeldistrict worden zo’n 3.200 tot 3.500 woningen gebouwd in alle soorten en maten, van appartementen tot stadswoningen. Huur- en koopwoningen in verschillende groottes en prijsklassen, met een passende woning voor iedereen: starters, senioren, expats of gezinnen met opgroeiende kinderen. De diversiteit draagt bij aan een levendige en veelzijdige wijk. Er is ruimte om te spelen en ontmoeten in het nieuwe stadspark aan de Schie, en te genieten van al het groen dat de wijk te bieden heeft, met bomen en beplanting op straatniveau, geveltuintjes, daktuinen en groene gevels.

Appartementen

De gebouwen variëren van vijftien tot vijfennegentig meter hoog. De opbouw is gelaagd, zodat er grote dakterrassen ontstaan: heerlijk buiten en toch midden in de stad. De overige daken worden vergroend om de biodiversiteit te vergroten of gebruikt voor de opwekking van duurzame energie. Er komen ook appartementen die ‘overhoeks’ zijn, dus met uitzicht aan meerdere kanten.

Hoe de gebouwen er precies uit zullen gaan zien? Deze plannen worden in de aankomende tijd verder uitgewerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Stadswoningen

De stadswoningen op de begane grond zijn opvallend hoog, passend bij de industriële stijl van de oude fabriekshallen. Bijzonder geschikt voor een praktijkruimte, atelier of werkplaats aan huis. Een tuin, dakterras en de gezellige Delftse stoep zijn natuurlijk een grote plus. Hoe de stadswoningen er precies uit zullen gaan zien, wordt de komende tijd verder uitgewerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

(Be)leefruimte

Kabeldistrict wordt een plezierige, stedelijke wijk met afwisseling tussen rust en dynamiek, veel groen, voorzieningen op loopafstand en de mogelijkheid te spelen op straat. Dit wordt een wijk waar kinderen buiten kunnen spelen en je lopend naar de winkel kunt.

Waar je op een zomeravond samen met je buren een drankje doet op de stoep in de autoluwe straten, want de parkeergarages liggen ondergronds. Het Schiepark, drie pleinen, gemeenschappelijke (dak)tuinen en de Delftse stoepen bieden optimaal gelegenheid voor ontspanning en ontmoeting voor ondernemers en bewoners.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.