Skip to main content
16 november 2021|
Nieuws

De WinterPit: foodtruck in Kabeldistrict

De WinterPit Kabeldistrict (foto door Strandtent De Pit)

Elke dag lunchen of dineren kan vanaf nu ook in Kabeldistrict. De komende maanden zorgt foodtruck De WinterPit, van Strandtent De Pit, voor lekkere houtovenpizza’s, pasta’s en belegde broodjes. Afgelopen vrijdag was de feestelijke opening van De WinterPit in Kabeldistrict.

Lekkerste houtovenpizza’s

Strandtent De Pit, van Delftse eigenaren Marleen en Mathijs, is al jarenlang een begrip aan strandslag Vlugtenburg in ’s Gravenzande. Je haalt er de lekkerste houtovenpizza’s, fijne cocktails en geniet er regelmatig van live muziek. In de winter wordt de strandtent afgebroken, omdat de zee zo hoog komt dat het niet veilig is om de zaak te laten staan. Daardoor hebben de medewerkers van Strandtent De Pit ’s winters meestal geen werk en dat zat de pizzabakkers van De Pit niet lekker. Zij bedachten het concept van een foodtruck. Een oude SRV-wagen werd helemaal omgebouwd en opgeknapt en staat vanaf deze week in Kabeldistrict.

Op werkdagen is de foodtruck, omgedoopt tot De WinterPit (of Pit-za truck, zoals ze zelf zeggen), geopend van 12:00 tot 20.00. Je kunt er terecht voor verse houtovenpizza, pasta’s, paidini, huisgemaakte limonade en écht goede Italiaanse koffie. Bij het samenstelling van het menu houdt De WinterPit rekening met het milieu. Zo worden voor de tomatensaus tomaten uit de kas uit de buurt gebruikt en komt vlees, zuivel en kaas veelal bij de Delftse biodynamische boerderij Duyndam vandaan.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.