KD Lab

Ruimte voor high tech ondernemers

Makerspace voor start- en scale-ups

In één van de fabriekshallen aan de voorzijde is het KD Lab gecreëerd: een werkplaats waar je als start-up terecht kunt voor de ontwikkeling en productie van je (hightech-)ideeën. Het concept is binnen een jaar bedacht en gerealiseerd. Juli 2021 is de eerste huurder, BerkelaarMRT, verwelkomd. Sinds april 2022 is het KD Lab volledig verhuurd.

Een unieke plek voor high tech maakbedrijven

In het KD Lab kun jij je ideeën uitvoeren en je bedrijf opbouwen. De hal van zo’n 1.700 m2 biedt ruimte aan tien tot vijftien innovatieve en technische bedrijven.

Het KD Lab heeft een gemeenschappelijke keuken en verschillende vergaderruimtes. Verspreid door het gebouw vind je zo’n 80 verschillende zitplaatsen waar je kunt werken of even koffie kunt drinken met een collega of klant. Een sfeervolle tribunetrap biedt de gelegenheid voor ontmoeting in informele sfeer. Zo ontstaan vaak de beste ideeën!

Meerwaarde KD Lab

Door de opzet van het KD Lab ontstaan kansen om kennis te delen met de andere (technische) ondernemers in het gebouw. En wie weet kom je tot inspirerende en verrassende samenwerkingen. Met de campus van de TU op loopafstand ontstaat hier een kennis- en techhub vol energie.

Huurders KD Lab

Arceon

Arceon ontwikkelt een licht composietmateriaal dat temperatuur- en corrosiebestendig is, met een hoge specifieke sterkte en een thermische uitzettingscoëfficiënt van bijna nul.
Lees meer

Berkelaar Meet- en Regeltechniek

Berkelaar Meet- en Regeltechniek is een high-tech ingenieursbureau, waar de meest te gekke machines tot leven komen met motoren en aansturing.
Lees meer

Delft Circuits

De start-up Delft Circuits (DC) maakt flexibele kabels voor de cryogenic industrie. Quantumcomputers hebben de makkelijkste en beste kabels nodig die er zijn.
Lees meer

Energie Samen

Energie Samen Zuid-Holland is het netwerk van energiecoöperaties in de provincie. Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan meewerken aan en profiteren van een schone en betaalbare energietransitie.
Lees meer

Fairm

Fairm ontwikkelt een nieuwe generatie natuurlijke en circulaire bouwmaterialen op basis van biotechnologie.
Lees meer

Rable

Rable is een intelligent, innovatief systeem voor het plaatsen van zonnepanelen op platte daken.
Lees meer

SPECTRAL Industries

SPECTRAL is ontwikkelaar van chemische sensoren voor toepassingen in de mijnbouw- en recycling-industrie. Onze optische LIBS-sensor (Laser Induced Breakdown Spectroscopy) is een efficiënt en robuust product voor het meten van de elementaire samenstelling van grondstoffen in het veld.
Lees meer

Turff.nl

Turff

Bij Turff ontwikkelen studenten van de TU Delft een digitale turflijst op een tablet, toegespitst op gebruik in studentenhuizen.
Lees meer

De units

De units variëren van 32 m2 tot 50 m2. Je kunt units eventueel samenvoegen tot een grotere ruimte, indien deze beschikbaar zijn. De units worden turn-key opgeleverd.

Naast de huur van een unit zijn er servicekosten voor het gebruik van vergaderruimtes, gemeenschappelijke keuken, toiletten en schoonmaak. Vergaderruimtes kun je naar behoefte boeken.

LET OP: op dit moment zijn er geen units meer vrij in het KD Lab. Er zijn plannnen voor uitbreiding. Heb je interesse? Reageer dan voor meer informatie of om op de wachtlijst gezet te worden door te mailen naar: verhuur@kabeldistrict.nl

Tijd en ruimte om te creëren

Het KD Lab bevindt zich in één van de fabriekshallen aan de voorzijde van de voormalige Nederlandse Kabelfabriek.

De transformatie van dit gebied is een gefaseerd meerjarenproject en begint vanuit het zuiden, bij station Delft Campus.

De hal waarin het KD Lab is gevestigd komt in een van de laatste fase aan de beurt voor de transformatie. Tot minimaal 2030 kan je van deze unieke werkplaatsen gebruik maken voor de start en uitbouw van je bedrijf.

Het KD Lab is circulair. Wanneer het zover is, kunnen de ruimtes gedemonteerd worden en elders opnieuw een plaats krijgen.

Bedrijfsruimte huren?

Ook een bedrijfsruimte huren in Kabeldistrict? Ons verhuurteam vertelt je graag meer over beschikbare ruimtes. Vul het formulier in en we nemen contact met je op.