Werken

Ondernemen in een inspirerende omgeving.

Vergaderruimte in de oude Kabelfabriek. Fotografie: Marianne Q
Innovatieve pioniers. Foto: Marianne Q

Ruimte voor ontwikkeling en samenwerking

In Kabeldistrict vind je je ideale werkplaats en/of kantoorruimte. Straks, maar ook nu al. De 60.000 m² grootte bestaande fabriekshallen bieden ruimte aan tal van ondernemers. De bereikbaarheid is optimaal. Wil je ondernemen in een dynamische omgeving? Vind wat je nodig hebt in Kabeldistrict.

Vanuit het planconcept staat samenwerking tussen alle bedrijven centraal. Alle ondernemers in Kabeldistrict krijgen de mogelijkheid om snel en gemakkelijk met elkaar te communiceren dankzij de KD in contact-ap en kun je ook allerlei events bijwonen. Heb je ideeën of wensen? Neem dan contact op via: incontact@kabeldistrict.nl

KD Campus | Kabeldistrict

Maakindustrie

Op Kabeldistrict vinden o.a., hightech bedrijven, start- en scale-ups en (ambachtelijke en creative) maakbedrijven een thuis. Hier ontstaat een levendige uitwisseling van kennis en productie tussen diverse bedrijven. Studenten van de studententeams op KD Campus, vinden vaak hun weg naar deze start- en scale-ups, waardoor er een continue leerlijn, ontwikkeling en kruisbestuiving ontstaat.

BEDRIJFSRUIMTE HUREN

Ben je geïnteresseerd in het huren van een bedrijfsruimte? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Ons verhuurteam vertelt je hier graag meer over (toekomstige) mogelijkheden. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.

Toekomstige bedrijfsruimtes

Kabeldistrict wordt in ongeveer vijftien jaar gefaseerd ontwikkeld. Ben je geïnteresseerd om hier te werken of te wonen, dan houden we je graag op de hoogte. Ook zul je dan uitnodigingen ontvangen voor informatie- en participatiesessies.

Verzamelbedrijfsgebouwen

Zeer geschikt voor start-ups en scale-ups. Machines en/of werkplaats, dakterrassen en de ingang worden gedeeld. Wie weet wat voor mooie samenwerkingsverbanden of gezamenlijke initiatieven hier gaan ontstaan! Laden en lossen kan via de straat, de binnenplaats, of aan de Spoorlaan als het om grotere vrachtwagens gaat.

Eigen bedrijfsgebouwen

Het is mogelijk een eigen gebouw te huren of te kopen. Op de begane grond kan volop geproduceerd worden in nieuwe, flexibel in te delen werkhallen met grote diepte. Daarbovenop is ruimte voor gestapeld werken. Laden en lossen kan ook hier via de straat of binnenplaats, of met grote vrachtwagens aan de Spoorlaan.

Woon-werkruimtes

Zowel in de appartementen als op de begane grond zijn er volop mogelijkheden voor werkruimte aan huis. Ondernemers van de maakindustrie en die de maakindustrie ondersteunen – bijvoorbeeld administratiekantoren, juridische dienstverleners, kantoorinrichting, marketing- en communicatiebureaus of fysiotherapeuten -, hebben hier hun klanten om de hoek.

Winkels en voorzieningen

Met de bouw van zo’n 3.200 tot 3.500 woningen en de komst van ruim duizend nieuwe banen ontstaat natuurlijk ook behoefte aan een supermarkt, diverse horeca, een school, een kinderdagvefblijf, een kapper en een dokter. Deze voorzieningen zullen vooral geconcentreerd worden langs de Hartlijn en rond de drie pleinen – het Kabelplein bij het station, het centrale Fabrieksplein en het Schieplein aan de Schie.