Skip to main content
11 juli 2020|
EvenementNieuws

Ondertekening anterieure overeenkomst

De eerste stap is gezet

Wethouder Stephan Brandligt (gemeente Delft), Heleen Aarts (Amvest) en Willem Gaymans (KondorWessels Vastgoed) ondertekenden op 10 juli 2020 de samenwerking voor de ontwikkeling van Kabeldistrict. In deze overeenkomst staan afspraken over de doelstellingen voor het gebied, het programma en de procedure voor de bestemmingsplanwijziging die nodig is.

Een van de doelstellingen is bijvoorbeeld dat Kabeldistrict een plek biedt en zal gaan bieden aan kennisintensieve start-ups en scale-ups.

Een wijk waar iedereen zich thuis voelt

Kabeldistrict wordt zo ontworpen dat de combinatie van bedrijvigheid en wonen een plezierige dynamiek oplevert. Aan de spoorzijde wordt de maakindustrie geconcentreerd, met zeer goede bereikbaarheid over de weg via de nieuw aan te leggen Spoorlaan. Vanaf het naastgelegen station ben je met de trein in een kwartier in Rotterdam of Den Haag.

De wijk ligt bovendien op loopafstand van de TU. Binnen de wijk worden de straten autoluw. Je kunt hier heerlijk wonen, met diverse pleinen, voorzieningen op loopafstand, een stadspark aan het water en veel groen. Een echte stadswijk ook, met spectaculaire hoogbouw tot negentig meter. Deze wijk biedt je een heerlijke combi van reuring en rust.

Lees hier meer over de plannen

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.