Tijdlijn

Kabeldistrict ontwikkelt constant

Toekomst­bestendig

We ontwikkelen Kabeldistrict voor de toekomst. Door de stapsgewijze ontwikkeling kunnen we zo blijven inspelen op de wensen van de tijd. Dit doen we samen met bewoners en bedrijven.

2024
Oplevering woningen en bedrijfsruimten 1e fase
2023

Naar verwachting kan de bouw van de eerste fase in het vierde kwartaal van 2022 starten. De bouw vindt gefaseerd en per deelgebied plaats.

eind 2022

Voordat een nieuw bestemmingsplan in werking treedt, wordt eerst een bestemmingsplanprocedure doorlopen. De huidige bestemming wordt gewijzigd naar een nieuwe werk-woonfunctie voor Kabeldistrict.

september 2021

In het KD Lab kun je als jonge start-up terecht voor de ontwikkeling en productie van (hightech-)ideeën, terwijl om je heen het oude fabrieksterrein getransformeerd wordt tot dynamische werk-woonomgeving.
Lees hier meer over het KD Lab.

2021

De transformatie van Kabeldistrict is een uitgebreid en intensief proces dat uit verschillende fases bestaat. De planontwikkeling vindt per deelgebied plaats.

juli 2021

Bij ruimtelijke ontwikkelingen vraagt de gemeente om een stedenbouwkundig plan, waarin met veel aspecten rekening moet worden gehouden, zoals landschap, woningbouwbeleid, verkeer, milieu, veiligheid en (hemel)water.

januari 2021

Om de nieuwbouw voor Kabeldistrict mogelijk te maken moet er een nieuw bestemmingsplan komen. Hiervoor worden nu al veel onderzoeken gedaan. Onderdeel hiervan is ook een participatieproces met de omgeving. Samen met de gemeente zullen meerdere bijeenkomsten worden georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. De start is op 13 januari 2021 en loopt tot en met 13 februari 2021. Kijk voor meer informatie op www.schieoeversnoord.nl.

januari 2021

De KD Campus is een plek waar studententeams van de TU Delft werken aan verschillende innovatie projecten. Zoals de bouw van een raceauto die op waterstof rijdt en de bouw van een boot die vaart op waterstof. In januari werd de hal officieel geopend.
Lees hier meer over KD Campus.

juli 2020

De anterieure overeenkomst tussen Amvest, Kondor Wessels Vastgoed en gemeente Delft voor de ontwikkeling van Kabeldistrict is getekend!

december 2019

Samen met gemeente Delft en een integraal team van experts wordt in 2019 het Voorlopig Stedenbouwkundig Plan afgerond.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.