Skip to main content
29 april 2021|
NieuwsWerken in Kabeldistrict

Studententeams innoveren op KD Campus

KD Campus | Kabeldistrict

Boten en raceauto’s op zonne-energie en auto’s op waterstof. Die zien het daglicht in KD Campus, waar studententeams van de TU Delft sinds enkele maanden werken aan verschillende innovatieve projecten. KD Campus past goed bij de ontwikkeling van Kabeldistrict en Schieoevers Noord, waar de innovatieve high-tech maakindustrie voor Delft verder gestimuleerd wordt.

Forze Delft, FS Team Delft en Solar Boat Team waren de eerste teams die zich vestigden in KD Campus en inmiddels zijn er nog meer teams bij gekomen, zoals Delft Hyperloop. In KD Campus hebben de studententeams van de TU Delft alle ruimte om samen te werken aan de meest uiteenlopende innovatieve projecten, om vervolgens mee te doen aan wereldwedstrijden. In Kabeldistrict hebben zij een plek gevonden met genoeg ruimte voor de ontwikkeling van eigen prototypes, maar ook om kennis uit te wisselen met andere studententeams.

Het straatbeeld van KD Campus is verzorgd door de Kabelfabriek, de inrichting door Suus Rensink. Die de grote keten waar de teams in werken hebben voorzien van de kleur donkerblauw die past bij de huisstijl van Kabeldistrict. De vloeren van de oude kabelfabrieken waren vrij ongelijk en zijn geëgaliseerd, er zijn trottoirs en straatverlichting. Dankzij de grote hoeveelheid daglicht dat door de oude fabrieksplafonds naar binnen valt, was het zelfs mogelijk om bomen en planten te plaatsen. Daardoor is KD Campus als een echte kleine stad, eentje waar innovatie voorop staat.

KD Campus | Kabeldistrict

Keuze voor KD Campus logisch

Delft Hyperloop is de nieuwste bewoner van KD Campus. Team captain Pieter Becking van Delft Hyperloop noemt de keuze voor KD Campus logisch. ‘We zitten dichtbij andere studententeams en dat werkt erg motiverend.

Iedereen is druk bezig met het ontwikkelen van zijn eigen prototypes en kennisdeling- en uitwisseling gebeurt hier eigenlijk heel spontaan. Zodra je iets interessants ziet gebeuren, wil je er meteen meer van weten.’

KD Campus | Kabeldistrict

Ook werken in Kabeldistrict?

Neem contact op

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.