Skip to main content
22 april 2024|
Nieuws

Streetart Alley: een levendige expositie in de hallen van Kabeldistrict

Streetart Alley Kabeldistrict

Op het terrein van de voormalige Nederlandse Kabelfabriek verrijst de komende jaren een levendige Delftse stadswijk aan de Schie, waar wonen, werken en verblijven gecombineerd worden. Ook nu is Kabeldistrict al een plek die bruist van inspiratie en voortdurend in ontwikkeling is. In het hart van Kabeldistrict is een nieuwe artistieke expositie toegevoegd, welke samengesteld is door kunstenaar Micha de Bie. Streetart Alley, een voormalige fabrieksstraat fungeert tegenwoordig als halfjaarlijks wisselende expositie voor de beste streetart kunstenaars van dit moment. Afgelopen 18 april is de expositie geopend door wethouder Maaike Zwart.

Kabeldistrict presenteert een dynamische streetart expositie

Het pronkstuk van Streetart Alley is een muurschildering van Ricardo van Zwol van ruim tien meter hoog. Het werk is een eerbetoon aan het verleden van de voormalige Nederlandse Kabelfabriek, ook bekend als NKF. Het kunstwerk bestaat uit een portret van een oude fabrieksarbeider gecombineerd met een portret van industrieel vormgever Piet Zwart wie in het verleden brochures en andere uitingen voor de NKF heeft ontworpen. Van Zwol legt uit: “Met geometrische vormen en cirkels probeer ik beweging in mijn werk te brengen. Door te spelen met abstracte elementen, schaalvergroting, verkleining en kleurenpaletten ontstaat er een gelaagdheid. In de cirkelvormen zijn enkele fabriekselementen te herkennen die verwijzen naar de machines waarmee de kabels werden vervaardigd.”

Naast het werk van Van Zwol zijn er nog acht andere werken te bewonderen, ontworpen door vooraanstaande streetart kunstenaars zoals Saïd Kinos, YorkOne, Daan Rietbergen, Vimeto – L, Sabotage, Micha de Bie, CHANGE en Guido de Boer.

Kabeldistrict hecht veel waarde aan het bieden van ruimte aan kunst en cultuur. Naast Streetart Alley bevinden zich in Kabeldistrict ook diverse ateliers van kunstenaars en creatieven en zijn er studio’s voor onder andere muzikanten. Bovendien huisvest Kabeldistrict verschillende culturele organisaties, zoals Volksdansvereniging Radost, HAL015 en Culturele Kantine. Streetart Alley is niet alleen visueel een spektakel, maar ook een belangrijk symbool van de levendige cultuur die Kabeldistrict te bieden heeft.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.