Schieoevers Safari

Ontdek het mooiste van Schieoevers tijdens de Schieoevers Safari en ontdek de bedrijven van de toekomst. Natuurlijk doet Kabeldistrict mee.

Schieoevers Safari

De Gemeente Delft organiseert de Schieoevers Safari. Deelnemers stappen tijdens de safari op de fiets en ontdekken samen met een gids de bijzondere plekken in Schieoevers. Bedrijven van de toekomst openen hun deuren en laten de deelnemers zien wat zij doen en maken. En zij bieden geïnteresseerden de mogelijkheid om bijvoorbeeld een leuke workshop te volgen. Tijdens de Schieoevers Safari genieten deelnemers ook van kunst en cultuur of ontmoeten elkaar onder het genot van een hapje en drankje. Daarnaast krijgen zij meer informatie over de verschillende projecten, zoals Kabeldistrict en Nieuwe Haven.

Wanneer is de Schieoevers Safari?

De Schieoevers Safari is op zaterdag 17 juni van 12:00 tot 17:00 uur en beginnen en eindigen bij Nieuwe Haven. Meefietsen? Lees meer op de website van de Gemeente Delft en schrijf je in via schieoevers@delft.nl onder vermelding van je naam en het aantal deelnemers.

Schrijf je in

Kabeldistrict doet mee

Natuurlijk opent Kabeldistrict de deuren tijdens de Schieoevers Safari. Er is een uitgebreid programma. Zo kunnen deelnemers (en andere geïnteresseerden) om 14:00 uur en 16:00 uur mee met een rondleiding in Kabeldistrict en komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van Kabeldistrict en maken zij kennis met verschillende en uiteenlopende, bijzondere maakbedrijven.

Het programma in Kabeldistrict

Ontmoet de architecten

In Kabeldistrict is het KD Lab gevestigd. Hier staat de ontwikkeling van dit bijzondere gebied centraal. Tijdens de Schieoevers Safari kunt u in gesprek gaan met de architecten van Kabeldistrict. U ziet en hoort hier wat er in Kabeldistrict allemaal gaat gebeuren op het gebied van werken en wonen.

Locatie: KD Lab, hal A (ingang Oost 1)
Tijdstip: 14:00 – 16:00

KD Lab geopend | Kabeldistrict

Het heden en de toekomst van Kabeldistrict

In Kabeldistrict vindt u de ideale werkplaats of kantoorruimte. Hier kunt u werken met uw handen, in een atelier of in een hightech lab. Straks, maar ook nu al, terwijl het gebied transformeert. In de toekomst kunt u hier ook heerlijk wonen. Ga mee met een van de rondleidingen in Kabeldistrict. Hoor meer over de geschiedenis, wat er nu al gebeurt en hoe het gebied er in de toekomst uit gaat zien.

Locatie: KD Lab, hal A (ingang Oost 1)
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur met rondleidingen om 14:00 en 16:00

PadelCity Delft | Kabeldistrict

Nieuwe sportuitdaging: Padel Clinic

Padel is een sport die de laatste jaren razend populair is geworden. Tijdens de Schieoevers Safari kunt u een workshop Padel volgen bij Padel City, van maar liefst een uur! Neem uw tennisschoenen mee, want het veld is niet geschikt voor noppen. Deze kans wilt u niet missen, dus schrijf u snel in via schieoevers@delft.nl. Er is namelijk beperkt plaats.

Locatie: hal S19 (ingang Noord 5)
Tijdstip: 12:00 – 17:00

Klimmen op een boulderwand

Zoek de beste route over de wand en klim uw weg naar de top! Tijdens de Schieoevers Safari kunt u een proefles volgen bij Bouldercentrum Delfts Bleau. Voor € 5 krijgt u in één uur alles te weten over de sport, inclusief huur van speciale klimschoenen. Elk heel uur start een nieuwe ronde. Om 12.00, 14.00 en 16.00 uur zijn er speciale lessen voor kinderen. U kunt zich op de dag zelf in het bouldercentrum opgeven voor een proefles.

Locatie: hal L (ingang Oost 2)
Tijdstip: 12.00 – 17.00 uur.
Om 12.00, 14.00 en 16.00 uur starten speciale lessen voor kinderen

Eetbaar isolatiemateriaal

Om Delft voor te bereiden op de toekomst, helpt 015 Duurzaam om bewust te worden van de bijdrage die u kunt leveren aan de toekomst van onze planeet. Iedere Delftenaar kan zelf een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen. En zo de stad mooier, beter en leefbaarder maken. Kom langs en ontdek hoe u uw huis kunt verduurzamen. Met een heerlijke suikerspin als metafoor.

Aanrader voor kinderen!

Locatie: KD Lab, hal A (ingang Oost 1)
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Samen swingen tijdens leuke optredens

Tijdens de verbouwing vestigt het Rietveld Theater zich tijdelijk aan de Schieweg in het Kabeldistict. Laat u tijdens de Schieoevers Safari meevoeren op de muziek van onder andere Yellofox. Swing mee op de beats van deze live band, onder het genot van een hapje en een drankje. Op het podium bij KD Buiten vindt u de hele dag muziek. Komt u langs?

Locatie: Hal B
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Vrolijke demonstraties van volksdansen

Ontdek tijdens de Schieoevers Safari de wereld van volksdansen bij Radost Delft. Laat u verrassen door geweldige demonstraties en ervaar zelf de vreugde van het dansen. Terwijl u geniet van deze prachtige dansen, kunt u ook een drankje drinken aan de bar. Mis deze kans niet en kom langs!

Locatie: hal Z65 (ingang Noord 2)
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Lokaal bier proeven

Delft heeft diverse lokale biersoorten waarvan er maar liefst 18 worden gebrouwen bij Delfts oudste Stadsbrouwerij De Koperen Kat. Eigentijds en eigenwijs. Als u bierliefhebber bent, kunt u tijdens de Schieoevers Safari genieten van een rondleiding door de brouwerij. U krijgt uitleg over het brouwproces, de brouwerij en haar bieren. Geniet tijdens het luisteren van een heerlijk biertje, dat ambachtelijk gebrouwen is in de ketels naast u. Dit alles voor een speciale prijs van € 6,50 per persoon.

Meld u aan via schieoevers@delft.nl en kom ook proosten! Wacht niet te lang met aanmelden, want er is per groep plek voor 10 personen.

Locatie: Hal A2
Tijdstip: 14.00 – 17.00 uur
Rondleidingen om 14.00 en 16.00 uur

Makerspace in Kabeldistrict, Delft

Ontdek de projecten van de toekomst

Dromen komen uit bij de Makerspace Delft. Startende ondernemers nemen deel aan een community en krijgen een mooie plek om de wildste ideeën uit te werken. De energie die hier borrelt kunt u tijdens de Safari zelf ervaren. Neem een kijkje bij de machines, prototypes en de projecten van de toekomst!

Locatie: hal X2 (ingang Noord 5)
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Loft Studio Delft

Ook Loft Studio Delft opent de deuren tijdens de Schieoevers Safari. In deze inspirerende ruimte kun je onder andere terecht voor vergaderingen, trainingen, workshops, heisessies, events, live-streams en brainstormsessies.

Locatie: Hal Z1 (ingang Noord 7)
Tijdstip: 12.00 – 17.00 uur

Wie zit waar?

Kom genieten

HAL015 verzorgt de hele dag livemuziek op het podium bij KD Buiten. Het programma is als volgt:

14.00-15.00 Pierre et les Optimistes
15.30-16.15 the TommyRots
16.45-17.30 the BlueJays
18.00-19.00 Yellofox
19.30-20.30 Zuster Zonnebloem
21.00-22.15 Darlyn

Trek gekregen? De volgende eetgelegenheden zijn op het terrein:

Sol

Buiten bij ingang Oost 2 vind je foodtruck de Sol. Hier haal je de lekkerste snacks, broodjes en flammkuchen!

Bombay Corner

Liever een curry of samosa? Voor het lekkerste Indiaas eten loop je ingang Oost 2 binnen. Daar vind je aan je linkerhand (hal D1) Bombay Corner.