Schieoevers Safari

Ontdek het mooiste van Schieoevers tijdens de Schieoevers Safari en ontdek de bedrijven van de toekomst. Natuurlijk doet Kabeldistrict mee.

Delft: Schieoevers Safari 18 juni 2022

Schieoevers Safari

De Gemeente Delft organiseert de Schieoevers Safari. Deelnemers stappen tijdens de safari op de fiets en ontdekken samen met een gids de bijzondere plekken in Schieoevers. Bedrijven van de toekomst openen hun deuren en laten de deelnemers zien wat zij doen en maken. En zij bieden geïnteresseerden de mogelijkheid om bijvoorbeeld een leuke workshop te volgen. Tijdens de Schieoevers Safari genieten deelnemers ook van kunst en cultuur of ontmoeten elkaar onder het genot van een hapje en drankje. Daarnaast krijgen zij meer informatie over de verschillende projecten, zoals Kabeldistrict en Nieuwe Haven.

Werkplaats Proces Flow in het Kabeldistrict. Foto: Marianne Q

Wanneer is de Schieoevers Safari?

De Schieoevers Safari is op zaterdag 18 juni van 12:00 tot 17:00 uur en beginnen en eindigen bij Nieuwe Haven. Meefietsen? Lees meer op de website van de Gemeente Delft en schrijf je in via schieoevers@delft.nl onder vermelding van je naam en het aantal deelnemers.

Schrijf je in

Kabeldistrict doet mee

Natuurlijk opent Kabeldistrict de deuren tijdens de Schieoevers Safari. Er is een uitgebreid programma. Zo kunnen deelnemers (en andere geïnteresseerden) om 13:00 uur en 15:00 uur mee met een rondleiding in Kabeldistrict en komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van Kabeldistrict en maken zij kennis met verschillende en uiteenlopende, bijzondere maakbedrijven.

Het programma in Kabeldistrict

Rondleidingen Kabeldistrict

Om 13:00 uur en 15:00 uur worden twee rondleidingen georganiseerd door Kabeldistrict. Je krijgt een tour over het terrein en komt meer te weten over de geschiedenis van Kabeldistrict en de huurders die er momenteel zitten. Ook bezoekers die niet deelnemen aan de Schieoevers Safari zijn welkom bij de rondleidingen.

Locatie: Verzamelen vóór het KD Lab, Schieweg 15A
Tijdstip: 13:00 uur & 15:00 uur

KD Lab geopend | Kabeldistrict

KD Lab

Natuurlijk opent ook het KD Lab de deuren tijdens de Schieoevers Safari. Wandel binnen en maak kennis met de plek waar jonge bedrijven hun (technische) ideeën ontwikkelen en maken. Je krijgt te zien en te horen wat er in Kabeldistrict allemaal staat te gebeuren op het gebied van wonen en werken. De architecten staan voor je klaar om te laten zien hoe Kabeldistrict zich de komende jaren ontwikkelt tot dé levendige Delftse stadswijk aan de Schie.

Locatie: KD Lab, Schieweg 15A
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Makerspace Delft

In Makerspace Delft komen creatieve ideeën tot leven. Los een uitdaging op door te luisteren naar een lichtbron. Of tover een selfie om tot een tegel van porselein, de Delfts Blauw selfie.

Locatie: Hal X2
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

De Koperen Kat

De Koperen Kat brouwt in Kabeldistrict zonder twijfel het lekkerste bier van Delft! Ga om 14:00 uur en 16:00 uur voor € 5,- mee met een rondleiding door de brouwerij en proef een biertje. Let op! Inschrijven voor een rondleiding is verplicht. Meld je hiervoor aan via schieoevers@delft.nl.

Locatie: Hal A2
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Marmalade Music

Marmalade Music is de studio van muzikant Sven Hammond. Kom tijdens de Schieoevers Safari binnen om mee te zingen met een orkestband. Zo ontstaat een echte Rockstar Party.

Locatie: Hal Z39 (via trap Noord 6)
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Bouldercentrum Delfts Bleau

Boulderen is razend populair. Benieuwd hoe dat werkt? Volg een proefles tijdens de Schieoevers Safari. Elk heel uur start een introductie van zestig minuten. Voor € 5,- doe je mee!

Locatie: Hal L
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Loft Studio Delft

Loft Studio Delft is de aangewezen plek om de warme sfeer en industriële uitstraling van het pand in je op te nemen. De ruimte is normaliter te huur als vergaderlocatie. Kom langs om hier lekker iets te drinken.

Locatie: Hal Z1 (via trap Noord 7)
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

PadelCity Delft

Padel is een van de snelst groeiende sporten van Nederland. Maak kennis met deze mix van tennis en squash. Krijg een gratis les van een uur en ervaar deze spannende sport. Let op! Aanmelden voor een les is verplicht. Schrijf je hiervoor in via schieoevers@delft.nl.

Locatie: Hal S21
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

015 Keramiek

015 Keramiek is de enige echte pottenbakker in Delft. Hier worden oude ambachten gecombineerd met nieuwe technieken. Benieuwd? Kom langs en doe mee met een van de demonstraties.

Locatie: Hal D (via patio)
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

De Pit

De Pit verzorgt dagelijks de lekkerste houtovenpizza’s, pasta’s en belegde broodjes in Kabeldistrict. Loop tijdens de Schieoevers Safari langs voor een pizza en geniet er van live muziek.

Locatie: Bij ingang Oost 2
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

015 Duurzaam

015 Duurzaam zet zich in voor een duurzaam Delft. Wil je weten hoe je energie kunt besparen? Loop dan vooral even langs! Je leert dan bijvoorbeeld alles over zonnepanelen en andere manieren om je huis of zelfs jouw buurt duurzamer te maken.

Locatie: KD Lab, hal A
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Volksdansvereniging Radost

Locatie: Hal Z61 (via trap Noord 2)
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur

Opening KD Buiten

Blijf na de Schieoevers Safari nog even hangen, want op 18 juni openen we vanaf 17:00 uur ook KD Buiten. Samen met de Pit verzorgt Kabeldistrict de line-up met dj’s en zijn er drankjes en een hapje. De laatste maanden is het gebied rondom Kabeldistrict een stuk leuker, groener én mooier geworden. Zo zijn er bomen geplant, is er een grasveld en kun je terecht bij de padelbanen buiten. Zin om te komen? Meld je aan!

Locatie: KD Buiten
Tijdstip: 17:00 – 22:00 uur

Wie zit waar?