Skip to main content
3 juni 2024|
EvenementNieuws

Thema ‘Innovatie’ centraal tijdens Schieoevers Safari 2024

Schieoevers Safari 2024

Kom relaxen in het pop-up Schiepark, vaar mee met fluisterbootjes en maak een fietstocht langs de leukste bedrijven. Op 22 juni 2024 is het weer zover: dan kunnen deelnemers tijdens Schieoevers Safari kennismaken met de nieuwe wijk Schieoevers en alles wat er al gebeurt. Dit jaar staat ‘innovatie’ centraal en ook Kabeldistrict opent de deuren.

Verbinding tussen  TU Delft en maakindustrie

Tijdens de Schieoevers Safari kunnen deelnemers op een leuke en relaxte manier kennismaken met Schieoevers. Zij kunnen met een fluisterbootje richting het gebied of samen met een gids langs de mooiste bedrijven fietsen die de buurt nu al kleur geven. Speciaal voor deelnemers van Schieoevers Safari openen allerlei bijzondere bedrijven de deuren, ook in Kabeldisrict. Bezoekers kunnen bij deze bedrijven een kijkje nemen, een rondleiding volgen of meedoen aan leuke clinics of workshops. Daarnaast is er meer informatie over de toekomst van het gebied en kunnen deelnemers elkaar ontmoeten en ontspannen in het in het pop-up Schiepark, aan de oevers van de Schie.

Het thema van de Schieoevers Safari 2024 is ‘Innovatie’. Deelnemers leren meer over de verbinding tussen de TU Delft en de technologische maakindustrie.

Om 15:30 uur zijn deelnemers welkom in Kabeldistrict tijdens een bijeenkomst over ecosysteem, innovatie en ontwikkeling in Schieoevers, zodat geïnteresseerden betrokken raken bij de toekomstplannen van het gebied. Op de website van de Gemeente Delft staat het volledige programma van de Schieoevers Safari.

Net als tijdens vorige edities opent Kabeldistrict de deuren tijden Schieoevers Safari. Acht ondernemers in Kabeldistrict laten deelnemers kennismaken met hun bedrijf of organisatie. Volg bijvoorbeeld een proefles boulderen bij Bouldercentrum Delfts Bleau of ga mee met een brouwerij-rondleiding en proef een goed glas bij De Koperen Kat. Daarnaast verwelkomen 015 Duurzaam, Plurasculp, Radost en Ad Haring deelnemers van Schieoevers Safari en kunnen zij een bezoek brengen aan Makerspace en KD Lab.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.