Skip to main content
14 januari 2021|
NieuwsWerken in Kabeldistrict

Opening KD Campus voor Delftse hightech studententeams

Op woensdag 13 januari is de KD Campus in Kabeldistrict officieel geopend door wethouder Stephan Brandligt van de gemeente Delft. De KD Campus is een plek waar studententeams, die verbonden zijn aan de TU Delft, werken aan verschillende innovatie projecten. Zo ontwikkelen en bouwen zij verschillende prototypes van waterstofauto’s, zonne-raceauto’s of boten die meedoen aan wereldwedstrijden. De KD Campus wordt gerealiseerd in Kabeldistrict, onderdeel van transformatiegebied Schieoevers Noord. In Kabeldistrict worden de aankomende jaren 3.200 tot 3.500 woningen en ruim 1.000 arbeidsplaatsen gerealiseerd door ontwikkelcombinatie Amvest en KondorWessels Vastgoed.

Een nieuwe plek voor de hightech maakindustrie

De bouw van de KD Campus is in september 2020 gestart. De eerste teams, zoals Forze Delft, FS Team Delft en Solar Boat Team zijn inmiddels al aan de slag op de nieuwe locatie. Op woensdag 13 januari is de KD Campus officieel geopend door wethouder Stephan Brandligt. “De KD Campus past goed bij de ontwikkeling van Kabeldistrict en Schieoevers Noord.

Hier willen wij de innovatieve high-tech maakindustrie voor Delft verder stimuleren en dit is één van de plekken waar ontwikkeling mogelijk is. De vier units die nu gerealiseerd zijn staan hier in principe voor 5 tot 10 jaar. Als zich meer teams aanbieden, breiden we de KD Campus verder uit.” aldus Joost Versluijs, projectontwikkelaar bij KondorWessels Vastgoed.

Delft High Tech Capital

Kabeldistrict zal de komende jaren worden getransformeerd tot een levendige, productieve stadswijk waar werken, wonen, leren en maken samenkomen. Er komen woningen, voorzieningen én bedrijfsruimten. In totaal is 70.000 m² opgenomen in het plan voor bedrijfsruimten, commercieel en maatschappelijk vastgoed. Daarvan is de helft gereserveerd voor innovatieve maakbedrijven, die zich voornamelijk bezighouden met het ontwerpen, prototypen en produceren van hightech-innovaties.

Daarnaast is een kwart bestemd voor vakonderwijs op het gebied van techniek en technologie. Want hightech betekent banen op elk niveau, van mbo tot universiteit. Zodat wat op de TU Delft wordt bedacht, ook ontwikkeld, gebouwd, onderhouden en gerepareerd kan worden. Zo draagt Kabeldistrict bij aan de profilering van Delft als High Tech Capital van Nederland.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.