Skip to main content
18 januari 2023|
NieuwsWerken in Kabeldistrict

New Future Lab: start-up studio en broedplaats voor toekomstmakers

New Future Lab, Kabeldistrict

Ondernemerscollectief De Brouwerij, opgezet door Kristel Thieme, Jan-Willem Manenschijn en Jasper Müller, gaat sinds 2022 door het leven als New Future Lab. Het doel: bijdragen aan een inclusieve, lerende en ondernemende samenleving. Binnen het Kabeldistrict werkt New Future Lab nauw samen met andere ondernemers aan impactvolle projecten die er echt toe doen.

New Future Lab bestond eerst onder de naam Ondernemerscollectief De Brouwerij. ‘Toen we in 2019 startten, wilden we onze krachten bundelen om complexe maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Onder de naam ‘Raccoon Serious Games‘ hebben we toen onze eerste dochteronderneming opgestart. Raccoon Serious Games bouwt leerzame spellen en belevingen voor
bewustwording en vaardigheden-ontwikkeling. Dat doen we op gebieden als laaggeletterdheid, klimaataanpak en techniekonderwijs.’ Aldus Kristel Thieme van New Future Lab.

‘Een groot deel van het bestaan van ons bedrijf hebben we te maken gehad met de coronapandemie. Juist tijdens die periode werd het maar weer eens duidelijk dat je door samen te werken, elkaar echt verder kunt brengen. Als ondernemer kan het namelijk best eenzaam en zwaar zijn.

Je moet van alles wat weten. Door je met andere ondernemers te omringen, krijg je een soort sneeuwbaleffect. Groei wakkert groei aan, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Samen kun je effectiever en impactvoller ondernemen.’

In Kabeldistrict heeft New Future Lab de perfecte broedplaats gevonden om te groeien en samenwerkingen op te zetten. ‘Bij onze oprichting in april 2019 hadden we een kantoor bij Lijm & Cultuur, maar daar groeiden we al snel uit onze voegen’, vertelt Kristel. ‘Aan de overkant zagen we Kabeldistrict liggen. Na een belletje volgde de dag erna een bezichtiging. De week daarna begon de verhuizing. Initieel was de 150 m² die we betrokken te groot, maar inmiddels hebben we bijna 700 m² aan gedeelde maak- en kantoorruimte.’

New Future Lab, Kabeldistrict

Een nieuw jasje

De afgelopen jaren maakt New Future Lab samen met het collectief en een netwerk van partners landelijk impact op thema’s als (digitale) inclusie en toekomstgerichte educatie. Kristel: ‘Daar zijn we trots op en dat smaakte naar meer. Bij de focus op impact en de groei die we doormaken, hoorde een nieuw merk. Een nieuw jasje, maar met de vertrouwde en energieke drang naar maatschappelijke vooruitgang.’ En zo ging Ondernemerscollectief De Brouwerij vanaf dat moment definitief verder als New Future Lab. Een broedplaats en startup studio voor toekomstmakers: ‘We verbinden ondernemers en maatschappelijke organisaties op vraagstukken die er echt toe doen. We lanceren impactvolle ondernemingen en pakken een rol als aanjager in een groeiende community van toekomstmakers’, legt Kristel uit.

‘Alle activiteiten binnen New Future Lab hebben als doel om bij te dragen aan een inclusieve, lerende en ondernemende samenleving. Doordat we een levendig ecosysteem hebben gecreëerd kunnen creatieve en technische toekomstmakers floreren en samen bouwen aan betekenisvolle vooruitgang.’

New Future Lab trekt graag op met andere ondernemers in Kabeldistrict. ‘We willen helpen om Kabeldistrict verder op de kaart te zetten als plaats waar toekomst wordt gemaakt. Er gebeurt hier zoveel. Voor andere ondernemers in Kabeldistrict kan het interessant zijn om zich aan te sluiten bij onze community van toekomstmakers. Binnen New Future Lab vind je gelijkgestemden om samen te bouwen aan de toekomst van morgen.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.