Skip to main content
10 juni 2024|
Nieuws

‘Mooi om huurders samen te brengen’

Communitymanager Romy van Eeren

Ze is de spin in het web op locatie en weet precies wat er allemaal speelt in Kabeldistrict. Ze is het eerste aanspreekpunt en zorgt voor sociale cohesie. Maar volgens communitymanager Romy van Eeren is er nog zo veel meer: ‘Ik kan de huurders van Kabeldistrict echt met elkaar verbinden.’

Puzzel compleet maken

Geen dag ziet er voor communitymanager Romy hetzelfde uit. Maar meestal begint ze toch op haar eigen plekje in het KD Lab. ‘Ik pak een kop koffie en zorg dat ik zichtbaar ben, zodat de huurders weten dat ik er ben en me kunnen aanspreken als ze dat willen.’ Daarna loopt ze een ronde door Kabeldistrict. ‘Ik sta er elke keer weer van te kijken hoe groot het eigenlijk is en met hoeveel verschillende huurders ik te maken heb. In het KD Lab ligt de nadruk op high-tech bedrijven en we hebben natuurlijk de grote, zichtbare bedrijven waar veel publiek komt, zoals brouwerij De Koperen Kat, bouldercentrum Delfts Bleau, theater Hal015 en de padelbaan PadelCity, maar in de oude fabriekshallen vind je nog zo veel meer grote en kleine (maak)bedrijven. Er zitten kunstenaars, een dansschool, fotografen en andere creatieve en logistieke ondernemers. Ik vind het mooi om ook hen te bereiken en ze te betrekken bij het grote geheel.’

Romy is bekend met het werken als communitymanager bij grote woonprojecten. Hier verbindt ze bewoners met elkaar, door het organiseren van verschillende evenementen, zoals een filmavond of een kerstdiner. ‘Natuurlijk zijn er overeenkomsten in het werken met bewoners en met zakelijke huurders. Wat wel bijzonder is, is dat we op het moment dat ik in Kabeldistrict ben, allemaal aan het werk zijn. Daardoor speelt het contact en de momenten waarop we elkaar kunnen ontmoeten min of meer tijdens kantooruren af. En elke zakelijke huurder heeft weer andere behoeften. Sommigen willen gewoon een nette werkplek waar alles tot in de puntjes is geregeld, anderen willen juist een connectie maken met andere bedrijven en misschien wel nieuwe samenwerkingen opzetten. Ik vind het juist mooi om de puzzel compleet te maken en te bekijken wie wat nodig heeft, hoe ik daarbij kan helpen en om te zien hoe bedrijven zich ontwikkelen en groeien.’

Snel schakelen

Van schoonmaak tot parkeerproblemen en van koffie-momenten tot het organiseren van grote evenementen: Romy is van alle markten thuis. ‘Zodra er een nieuwe huurder is, ga ik meteen een praatje maken. Ik wil dan weten wie ze zijn, wat het bedrijf doet en wat ze verwachten van het huren van een ruimte in Kabeldistrict. Tijdens het gesprek heb ik dan al meteen ideeën over met welke andere huurders ik ze in contact kan brengen. Zo zijn er in Kabeldistrict een heleboel ondernemers bezig met duurzaamheid, op grote en kleine schaal, en ik vind het dan mooi om ze samen te brengen.’

En dat het lukt om de huurders van Kabeldistrict samen te brengen, bleek wel bij de opening van het KD Buiten terrein onlangs. ‘Er is een groot deel huurders die altijd wel op de evenementen afkomt, maar nu waren er ook ondernemers die ik nog niet zo vaak heb gezien. Die heb ik dan, gewoon door even langs te gaan en een praatje te maken, toch weten te bereiken. Die dag was het ineens heel slecht weer en moesten we ineens heel snel schakelen: iedereen heeft toen geholpen om het feest binnen voort te zetten. Dat vond ik heel bijzonder. Ik merk dat ik door mijn kennismakingen en actieve rol in Kabeldistrict huurders ook aanbieden om te helpen bij het organiseren van activiteiten, zoals een borrel of een kerstfeest. Zo kunnen we samen echt voor de community gaan staan.’

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.