Skip to main content
10 maart 2021|
NieuwsWerken in Kabeldistrict

Makerspace opent in Kabeldistrict

Makerspace in Kabeldistrict

Delft is een non-profit co-workingspace rijker die (jonge) ondernemers helpt om hun ideeën tot leven te brengen. Dit is Makerspace en ligt in Kabeldistrict. De gemeenschappelijke werkplaats opende 5 maart jongsleden haar deuren. Makers kunnen er nu hun concepten omzetten naar prototypes.

High-tech faciliteiten

Delft staat bekend als het Europese centrum van technologische innovatie. Het viel studenten van de TU Delft echter op dat het soms lastig was om hun innovatieve projecten van de grond te krijgen. Het was ingewikkeld om voor een studentenbudget aan de juiste gereedschappen en een goede en veilige werkplek te komen. En daarom bleven een hoop goede, innovatieve ideeën op de plank liggen. Zonde. Daarom besloten zij afgelopen najaar een gemeenschappelijk gerunde werkplaats op te zetten. En Kabeldistrict bleek de juiste plek voor deze Makerspace.

Op 5 maart werd de Makerspace geopend door Delftse wethouders Bas Vollebregt en Hatte van der Woude, directeur van het TU Delft Valorisatie Centrum Paul Althuis en ondernemers Bob Hendrikx.

In de werkplaats kunnen creatieve en innovatieve denkers voor een klein bedrag terecht om hun duurzame ideeën om te zetten in prototypes. Ze kunnen er niet alleen gebruikmaken van high-tech faciliteiten zoals 3D printers, elektrisch gereedschap en een krachtige lasersnijder, maar ook van elkaars kennis.

Inmiddels hebben verschillende makers hun weg gevonden naar Makerspace in Kabeldistrict. Zo maakt Barrie Soaps er zeep waarbij minder plastic nodig is. En in de gemeenschappelijke werkruimte wordt Biochar gemaakt, een duurzame bodemverbeteraar. Makerspace bestaat helemaal uit enthousiaste vrijwilliger die zich opwerpen als mentors voor nieuwe makers, maar ook regelmatig workshops organiseren.

Makerspace in Kabeldistrict, Delft

Lees meer

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.