Skip to main content
4 juni 2021|
Nieuws

Plan Kabeldistrict wint UDAD Awards 2020

Plan Kabeldistrict wint UDAD Awards 2020 | Kabeldistrict

Het plan voor Kabeldistrict heeft internationale erkenning gekregen. Tijdens de Urban Design & Architecture Design Awards 2020 is Kabeldistrict de winnaar geworden in de categorie ‘Urban Design Concept’. Het project, ontworpen door Mei architects and planners in opdracht van ontwikkelcombinatie Amvest en KondorWessels Vastgoed wordt geprezen om het onderscheidend en innovatief vermogen van herbestemming en impact op de maatschappij. De jury prees de plannen voor de gebiedsontwikkeling om het onderscheidend en innovatief vermogen van herbestemming en impact op de maatschappij.

Onderscheidend en innovatief

De Urban Design & Architecture Design (UDAD) Awards worden sinds 2016 uitgereikt en behoren tot ’s wereld meest prestigieuze prijzen voor stedelijk ontwerp. De jury is op zoek naar vooruitstrevende ideeën die architectuur herdefiniëren, door bijvoorbeeld het toepassen van nieuwe technologieën, en materialen, samen met studies over onder andere globalisering, flexibiliteit, aanpassingsvermogen en de digitale revolutie.

Van bedrijventerrein tot bruisende hotspot

Kabeldistrict, als onderdeel van de ontwikkeling van Schieoevers Noord, is zo’n vooruitstrevend project, waarbij een historisch bedrijventerrein wordt getransformeerd tot een bruisende woon-werkomgeving. Kabeldistrict bouwt voort op de aanwezige kwaliteiten, de bedrijvigheid en het bijzondere industriële verleden.

In het plan smelten heden en verleden zichtbaar samen en is er samenhang en verbondenheid tussen de toekomstige bewoners en ondernemers. Dankzij de hoge mate van circulariteit en een gelaagde integratie van groen en water, loopt Delft voorop in de productieve en duurzame gebiedsontwikkeling. De plannen voor Kabeldistrict zijn onderscheidend en op deze schaal uniek in Nederland.

Naar verwachting begint de bouw van de eerste fase eind volgend jaar. Maar ook nu gebeurt er al een heleboel in Kabeldistrict. Studenten en jonge start-ups en scale-ups nemen tijdens verschillende fasen van het plan hun intrek in de oude fabriekshallen, in bijzondere tijdelijk ingerichte ruimtes. In bijvoorbeeld KD Campus en KD Lab werken zij aan de ontwikkeling en productie van (hightech) ideeën.

Plan Kabeldistrict wint UDAD Awards 2020 | Kabeldistrict

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.