Skip to main content
12 juni 2023|
EvenementNieuws

Kabeldistrict opent deuren tijdens Schieoevers Safari

Schieoevers Safari 2023

Fiets of vaar jij mee tijdens de Schieoevers Safari op 17 juni 2023? Van 12:00 tot 17:00 uur openen bijna 30 bijzondere (maak)bedrijven en organisaties de deuren en bieden een uniek kijkje achter de schermen. Ook Kabeldistrict doet mee! Kom klimmen, volg een clinic en kom alles te weten over de toekomst van wonen en werken in Kabeldistrict.

Dé maakstad aan de Schie

Tijdens de fietssafari leidt een gids deelnemers langs bijzondere plekken in het gebied. De fietstochten beginnen en eindigen bij Nieuwe Haven. Of stap aan boord van de fluisterboot met een ‘spoken word’ artiest. De nieuwe Waterbus biedt geïnteresseerden de kans om het gebied vanaf het water te leren kennen. Speciaal voor deelnemers van Schieoevers Safari openen allerlei bijzondere bedrijven de deuren. Bezoekers kunnen tijdens de Schieoevers Safari ook genieten van kunst en cultuur, ontspannen en recreëren aan de oevers van de Schie of elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Verder is er meer informatie over verschillende projecten, waaronder Kabeldistrict en Nieuwe Haven.

Wethouder Maaike Zwart: “Schieoevers wordt een levendig, duurzaam en stoer stuk stad dat ruimte biedt aan de innovatieve maakindustrie. Schieoevers vormt straks ook een belangrijke verbinding tussen de TU Campus en de diverse wijken van Delft. Ik nodig iedereen van harte uit om te komen ontdekken wat deze bijzondere plek allemaal te bieden heeft.” De gemeente Delft is initiatiefnemer van de Schieoevers Safari, in samenwerking met bijna 30 bedrijven en organisaties in het Schieoevers-gebied. Jaap Langhout van Bedrijvenkring Schieoevers (BKS): “In de komende jaren ontwikkelt Schieoevers zich naar dé MaakStad aan de Schie. Een hip en levendig gebied waar dag en nacht gewerkt wordt, waar je continu mensen ontmoet en waar te gekke voorzieningen zijn. Bedrijven spelen in dit ecosysteem een cruciale rol.”

Kabeldistrict opent de deuren

Tijdens de Schieoevers Safari opent Kabeldistrict natuurlijk ook de deuren. Zo’n tien ondernemers in Kabeldistrict laten deelnemers hun bedrijf zien. Neem bijvoorbeeld deel aan een padelclinic van een uur bij PadelCity, volg een proefles boulderen bij Bouldercentrum Delfts Bleau, probeer eetbaar isolatiemateriaal uit bij 015 Duurzaam of geniet van live muziek bij HAL015.

Benieuwd naar de toekomst van Kabeldistrict? De architecten van de nieuwe stadswijk van Delft geven presentaties en deelnemers kunnen bij hen terecht met al hun vragen. Daarnaast worden er twee rondleidingen gegeven door Kabeldistrict, om 14:00 uur en 16:00 uur. Deze bestaan uit een tour over het terrein waarbij geïnteresseerden meer te weten komen over de geschiedenis van Kabeldistrict en de huurders die er momenteel zitten. Ook bezoekers die niet deelnemen aan de Schieoevers Safari zijn welkom bij de rondleidingen. Bekijk het volledige programma.

Fiets of vaar mee!

Trek gekregen? Bij ingang Oost van Kabeldistrict staat foodtruck de Sol klaar voor de deelnemers van Schieoevers Safari. Bij Sol zijn de lekkerste snacks, broodjes en flammkuchen verkrijgbaar. Wie zin heeft in samosa of curry loopt even langs Bombay Corner in hal D1. En wandel even langs Delfts oudste Stadsbrouwerij De Koperen Kat, waar je niet alleen geniet van een goed glas bier, maar ook mee kunt met een rondleiding voor de brouwerij.

Deelnemen aan Schieoevers Safari?

Wil je 17 juni 2023 tussen 12:00 en 17:00 uur mee op Schieoevers Safari? Op de website van de Gemeente Delft vind je meer informatie en het hele programma. Inschrijven kan via schieoevers@delft.nl. Geef daarbij je naam door en het aantal deelnemers. Wees er snel bij, want vol is vol.
Lees meer over de Schieoevers Safari op Kabeldistrict.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.