Skip to main content
11 mei 2022|
EvenementNieuws

Kabeldistrict opent deuren tijdens Schieoevers Safari

Delft: Schieoevers Safari 18 juni 2022

Fiets jij mee tijdens de Schieoevers Safari op 18 juni 2022, van 12:00 tot 17:00 uur? Tijdens de Schieoevers Safari maak je kennis met alles wat Schieoevers zo mooi en interessant maakt, op het gebied van werken, wonen en recreatie. En Kabeldistrict doet natuurlijk mee. Zo openen verschillende bedrijven in Kabeldistrict de deuren en kunnen deelnemers mee met een rondleiding door het KD Lab.

Deuren geopend

Tijdens de fietssafari leidt een gids deelnemers langs bijzondere plekken in het gebied. De fietstochten beginnen en eindigen bij Nieuwe Haven. Op 18 juni openen allerlei bijzondere bedrijven speciaal voor de deelnemers hun deuren. Deze bedrijven van de toekomst laten zien wat zij doen en maken. Bezoekers kunnen tijdens de Schieoevers Safari ook genieten van kunst en cultuur, ontspannen en recreëren aan de oevers van de Schie of elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Verder is er meer informatie over verschillende projecten, waaronder Kabeldistrict en Nieuwe Haven.

“De Schieoevers Safari is voor alle Delftenaren,” legt programmadirecteur Schieoevers uit. “Maar de Safari is ook bedoeld voor mensen die in Schieoevers een toekomstig thuis zien. Of op zoek zijn naar een bedrijfsruimte of een andere vorm van innovatieve maakindustrie. Kom vooral ontdekken wat Delft hier te bieden heeft.”

Kabeldistrict opent de deuren

Tijdens de Schieoevers Safari opent Kabeldistrict natuurlijk ook de deuren. Zo’n 15 ondernemers in Kabeldistrict laten deelnemers hun bedrijf zien. Zo geeft 015 Keramiek demonstraties waar deelnemers aan de Schieoevers Safari aan mee kunnen doen. Makerspace Delft laat deelnemers een uitdaging oplossen door te luisteren naar een lichtbron en een selfie om te toveren tot een tegel van porselein. En bij Padel CityDelft kunnen sportievelingen kennismaken met deze relatief nieuwe, spannende sport tijdens een les van een uur.

Benieuwd naar Kabeldistrict? Er worden ook twee rondleidingen, om 13:00 uur en 15:00 uur, georganiseerd door Kabeldistrict. Je krijgt dan een tour over het terrein en komt meer te weten over de geschiedenis van Kabeldistrict en de huurders die er momenteel zitten. Ook bezoekers die niet deelnemen aan de Schieoevers Safari zijn welkom bij de rondleidingen. Bekijk het volledige programma.

Delft: Schieoevers Safari 18 juni 2022

Programma in het KD Lab

In het KD Lab staat tijdens de Schieoevers Safari de ontwikkeling in Kabeldistrict centraal. Hier laten we zien wat er allemaal staat te gebeuren op gebied van wonen en werken in Kabeldistrict. De architecten zijn die dag ook aanwezig om deelnemers te laten zien hoe Kabeldistrict zich in de komende jaren ontwikkelt tot een levendige Delftse stadswijk aan de Schie.

Meefietsen?

Wil je mee op Schieoevers Safari? Op de website van de Gemeente Delft vind je meer informatie en het hele programma. Inschrijven kan via schieoevers@delft.nl. Geef daarbij je naam door en het aantal deelnemers. Wees er snel bij, want vol is vol.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.