Skip to main content
15 september 2021|
KD LabNieuws

De innovatieve sfeer van KD Lab

Next Level Solar

Duizenden vierkante meters daken van bedrijfspanden die leeg staan, terwijl daar zo veel zonne-energie kan worden opgewekt. Zonde. Reden? De daken zijn niet sterk genoeg om een heleboel zonnepanelen te dragen. Maar daar is nu een oplossing voor, dankzij Next Level in Kabeldistrict.

Hart van het vakwerk

Een heleboel gemeentes en bedrijven zouden graag de grote platte daken van bedrijven voorzien van zonnepanelen. Maar dat gaat helaas vaak nog niet, omdat daken van veel bedrijven niet berekend zijn om het extra gewicht van de flinke hoeveelheid zonnepanelen die erop passen te kunnen dragen. Maar daar komt binnenkort verandering in. Next Level Solar bedacht een systeem waardoor zonnepanelen zichzelf kunnen dragen en dus geen extra druk meebrengen voor het dak. Wouter van den Bos van Next Level legt uit: ‘Het montagesysteem werkt als een soort vakwerkconstructie op het dak: de zonnepanelen vormen het verband of het hart van het vakwerk terwijl de onder- en bovenliggers worden gevormd door de onderlegrail en een extra kabel aan de bovenkant. Daardoor dragen ze zichzelf.’ En het systeem van Next Level viel op, want het bedrijf ontving subsidie van de provincie Zuid-Holland en gemeente Rotterdam en werkt de komende tijd hard aan het opzetten van een productielijn in Kabeldistrict.

‘We willen een tweede assemblagelijn neerzetten’, legt Wouter uit. ‘Alleen als we massaler produceren, kan de prijs naar beneden en wordt de investering sneller interessant voor gemeentes en bedrijven.’

Onlangs betrok Next Level Solar KD Lab in Kabeldistrict. Een logische keuze, volgens Wouter. ‘Een plek waar je als start-up een mooi kantoor én een grote werkruimte kunt huren, is vrij beperkt. Bovendien wil ik graag, vanwege het werk dat ik ook voor de TU Delft doe, in Delft blijven. Dichtbij de TU Delft en de innovatieve sfeer die hangt rondom het KD Lab, vind ik erg belangrijk. Dit is de plek waar je enthousiaste en getalenteerde studenten vindt om mee te werken in het bedrijf.’ Daarnaast biedt KD Lab Next Level de mogelijkheid tot het huren van zowel kantoorruimte als een flinke werkruimte van 200 m². Wouter: ‘In deze markt volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Ik wil daardoor vlot kunnen handelen en snel doorgroeien om aan de vraag te kunnen voldoen. Daar heb ik ruimte voor nodig en dat vind ik hier.’

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.