FAQ

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wie werken er aan de ontwikkeling van Kabeldistrict?

De gebiedsontwikkeling is een initiatief en samenwerking tussen Amvest en KondorWessels Vastgoed. Mei architects and planners werken als stedenbouwkundig architect aan het plan en ZUS werkt als landschapsarchitect aan het ontwerp. Daarnaast werken er nog veel adviesbureau’s en mensen vanuit verschillende expertises aan de transformatie van het gebied. Meer weten over het team? Bekijk de planpagina.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Je kunt je nu al aanmelden als geïnteresseerde. We houden je op de hoogte van nieuws en evenementen via onze nieuwsbrief en onze social mediakanalen. Inschrijven voor een woning kan pas op een later moment. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de plannen voor Kabeldistrict.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een kantoorruimte, werkplek of commerciële ruimte?

In de huidige fabriekshallen van de voormalige Nederlandse Kabelfabriek in Kabeldistrict zijn diverse ruimten te huur zoals het KD Lab voor de innovatieve maakindustrie. Vul het contactformulier in om meer informatie te ontvangen of een afspraak in te plannen.

De plannen voor de toekomstige bedrijfsruimten zijn nog volop in de maak. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Hoeveel woningen komen er? En wat voor type woningen zijn dat?

In Kabeldistrict worden tussen de 3.200 en 3.500 woningen gebouwd in alle soorten en maten, van appartementen tot stadswoningen. Huur- en koopwoningen in verschillende grootte en prijsklassen. Voor starters en studenten, senioren, expats of gezinnen met opgroeiende kinderen, er is altijd een passende woning in Kabeldistrict. Op dit moment werken we nog hard aan de plannen op gebiedsniveau, welke woningen er precies komen en waar wordt later in de planontwikkeling duidelijk.

Komen er huur- en/of koopwoningen? In welke prijsklasse?

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de plannen voor Kabeldistrict. Het woningaanbod zal bestaan uit een mix van koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen. Circa 1.000 huur- en koopwoningen zullen vallen in het middensegment. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling? Dan kan je je nu al inschrijven als geïnteresseerde.

Gebieds­ontwikkeling

Wanneer start de bouw?

De transformatie van Kabeldistrict is een uitgebreid en intensief proces dat uit verschillende fases bestaat. Naar verwachting kan de bouw van de eerste fase in 2024 starten. De verdere bouw vindt gefaseerd en per deelgebied plaats.

Staat jouw vraag

er niet tussen?

Neem contact met ons op.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.