Skip to main content
22 februari 2024|
Nieuws

Circle Lab: ondernemersprogramma voor circulaire economie

Circle Lab Delft

Het hergebruiken van materialen of het repareren en delen van spullen kan nu met het gloednieuwe Circle Lab. Dit ondernemersprogramma van New Future Lab in Kabeldistrict biedt ondersteuning bij het waarmaken van duurzame initiatieven en ondernemingen. Het programma loopt van april tot en met september en is toegankelijk voor iedereen die in de regio Delft woont en duurzaamheid een warm hart toedraagt.

Minder gebruik van grondstoffen, het voorkomen van afval en het gebruiken van reststromen. Circle Lab biedt een leerzaam programma met workshops, netwerkmomenten en de kans om te leren van gelijkgestemden. Ook krijgen deelnemers toegang tot werk- en maakruimte om hun duurzame idee uit te werken en te ontwikkelen.

Circle Lab is een initiatief van New Future Lab uit Kabeldistrict en de Gemeente Delft. De gemeente wil met dit ondernemersprogramma ondersteuning bieden bij het waarmaken van duurzame initiatieven en ondernemingen. Maaike Zwart, wethouder duurzaamheid bij de gemeente Delft roept ondernemers op om vooral mee te doen: “Delft wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat kan de gemeente niet alleen; daar hebben we iedereen in de stad bij nodig. Nieuwe ondernemers en nieuwe initiatieven die laten zien dat het anders kan zijn daarbij belangrijk.

Met Circle Lab willen we circulaire ideeën, vaag of concreet, de kans geven om zich verder te ontwikkelen.”

De Delftse Hester van der Scheer, oprichter van HESTAS, doet mee aan deze eerste editie van Circle Lab. Ze maakt tassen en andere producten van oude materialen zoals banners, vlaggen, kleding, leren meubels en autogordels. Zij kijkt uit naar deelname aan het ondernemersprogramma: “Samen met andere ondernemers wil ik onderzoeken hoe ik de verkoop goed kan organiseren, op welke manier ik grotere aantallen kan produceren en welke samenwerkingen mogelijk zijn.”

Circle Lab gaat in april van start en loopt tot en met september. Inschrijven kan via www.newfuturelab.nl/circle.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.