Skip to main content
9 maart 2021|
NieuwsWerken in Kabeldistrict

Bouw van het KD Lab in volle gang

Bouw van het KD Lab in Kabeldistrict

De bouw van het KD Lab in Kabeldistrict is in volle gang. Sinds 10 februari jongstleden wordt één van de historische fabriekshallen getransformeerd tot een modulair en circulair bedrijfsverzamelgebouw voor kennisintensieve- en creatieve startups. Over zo’n twee maanden kunnen ongeveer 20 start-ups en scale-ups hier terecht voor de ontwikkeling en productie van hun ideeën, terwijl het oude fabrieksterrein stapsgewijs verandert in een dynamische woon- en werkomgeving.

Circulaire filosofie

Architect No.ARCH is verantwoordelijk voor het ontwerp van het KD Lab en op dit moment krijgt de oude fabriekshal vorm dankzij de Respace houtelementen. Het systeem van Respace is een innovatieve manier om industrieel erfgoed, loodsen en fabrieken te transformeren. Het bouwconcept is gebaseerd op prefab-elementen die in de fabriek worden gefreesd, voordat ze naar de bouwplaats gaan. Op locatie wordt het bouwsysteem geassembleerd.

Respace heeft een circulaire filosofie. In de werkplaats worden alle elementen exact op maat geproduceerd, wat afval en materiaalgebruik reduceert. Bij de assemblage gebruiken de bouwers eeuwenoude Japanse houtverbindingen en zijn er geen lijm of schroefverbindingen nodig.

De panelen zijn zo weer gemakkelijk te demonteren, opnieuw te configureren en volledig herbruikbaar.

Innoveren en kennis delen

De deuren van het KD Lab openen naar alle verwachtingen over zo’n twee maanden. De hal van circa 1.500 m² biedt ruimte aan zo’n 20 werkplaatsen. Start-ups en scale-ups vinden hier een plek om samen met andere makers te innoveren en kennis te delen. Het station, centrum van Delft en de campus van de TU Delft zijn vlakbij.

Werken in het KD Lab? Schrijf je in.

Bouw van het KD Lab Kabeldistrct

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en al het nieuws rond Kabeldistrict.